Nationale Postcode Loterij steunt cultuur

Nationale Postcode Loterij steunt cultuur met 1,305 miljoen euro verdeeld over twee jaar voor een nieuw project van het Prins Claus Fonds (ENGLISH)

Quinty-Trustfull-Joumana-El-Zein-Khoury-directeur-Prins-Claus-Fonds-Henk-Proepper-Chair-Prins-Claus-Fonds-bestuur-en-Rita-Fesshaie-c-Roy-Beusker-Fotografie

In aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij, dat 4 maart aanstaande plaatsvindt, verraste de Postcode Loterij het Prins Claus Fonds met een donatie van 1.305.000 euro. Deze donatie gaat naar een nieuw project van het Prins Claus Fonds: Amplifying Creative Voices.

“Met dit extra bedrag kunnen we de impact van het Prins Claus Fonds vergroten. Het project Amplifying Creative Voices is een uitbreiding op onze core business: steun voor cultuur waar culturele expressie onder druk staat. Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij is dit project mogelijk. Onze oprechte dank,” aldus Joumana el Zein Khoury, directeur van het Prins Claus Fonds.

Dankzij deelnemers Postcode Loterij

De bekendmaking van de schenking aan het Prins Claus Fonds is gedaan in aanloop naar het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij op 4 maart. Dan maakt de Loterij bekend welk bedrag zij in totaal dankzij haar deelnemers aan goededoelenorganisaties kan schenken. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Vorig jaar was dit een totaalbedrag van ruim 357,5 miljoen euro voor een betere wereld.

Foto: Quinty Trustfull (Postcode Loterij), Joumana El Zein Khoury (Directeur Prins Claus Fonds), Henk Proepper (Chair Prins Claus Fonds bestuur) en Rita Fesshaie (Postcode Loterij) © Roy Beusker Fotografie